Blog 7 – Timmerklussen, luiers & visum aanvraag!

Na veel papierwerk, stempels, handtekeningen en wachten op de post vanuit Brazilië konden we vandaag eindelijk naar het consulaat om ons visum aan te vragen. Alle papieren zijn goedgekeurd en ingenomen en ons visum is aangevraagd!! Het officiële wachten is begonnen! De wachttijd is waarschijnlijk een maand maar het kan ook korter of langer duren.. dat heb je met een land waar de structuur nog net iets anders werkt dan in Nederland ;-]

Na onze DTS stond het op de planning om meteen ons visum aan te vragen maar omdat de immigratie wetten in Brazilië net veranderd waren maakte dat alles veel ingewikkelder waardoor we langer op de papieren vanuit Brazilië hebben moeten wachten. Maar gelukkig is alles gelukt en zijn we nu echt in de laatste fase voor ons avontuur beland.

Ondanks dat het soms frustrerend is dat we al zo lang bezig zijn en nog niet in Brazilië zitten proberen we deze tijd die we nog in Nederland zijn te zien als een zegen. Zo kunnen we nog even extra genieten van ons mooie land en leuke mensen om ons heen. Ook is het een goede les in loslaten en vertrouwen. Erop vertrouwen dat God ons geroepen heeft en dat Hij in controle is en de beste timing heeft.

In de tussentijd zijn we aan het werk bij Heidebeek, de jeugd met een opdracht basis in Nederland. Daniel heeft al flink wat verf en timmerklussen erop zitten en Elise heeft inmiddels al heel wat dagen achter de rug gevuld met luiers, kinderliedjes, spelen, babyfoons, tranen en knuffels en kusjes. We hebben het prima naar ons zin in het onderhoudsteam en bij het oppassen op de kinderen van de DTS studenten. We vind het fijn om hier te werken en zo de basis te zegenen.

Downloads1.jpg

IMG-20180417-WA0003

Wij kijken vol verwachting uit naar ons visum. We hopen ons volgende blog te schrijven vanuit Brazilië!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s