Blog 8 – Vandaag zijn we alweer twee weken in Brazilië, tijd voor een update!

De laatste dagen in Nederland voor ons vertrek waren heel gek. We hadden niet het besef dat we echt zouden gaan verhuizen. We deden best traag over onze koffers inpakken, sowieso omdat het allemaal maar moeilijk paste (dat heb je als je je hele inboedel in koffers moet proppen), maar ook omdat we totaal niet het besef hadden dat we de volgende dag zouden gaan vliegen, naar een land, waar we echt zouden gaan wonen. Onze reis verliep niet helemaal soepeltjes door een gemiste vlucht door vertraging, een omboeking en een veel latere aankomsttijd maar het avontuur was echt compleet toen we bij de bagageband stonden en onze koffers maar niet kwamen. Zonder koffers vertrokken we naar Casa Rocha, ons nieuwe thuis! Daar werden we goed opgevangen door een leuk team en mochten we de benodigde dingen lenen die we nu zelf even niet hadden zonder onze koffers.

De volgende ochtend werden we wakker in ons eigen appartement (het onderste stuk van een huis) en bekeken we het eens goed. Een mooi ruim appartement met een eigen badkamer en keuken, heerlijk! Wel moest er nog geklust worden, dus zijn we diezelfde dag nog naar een bouwmarkt geweest om verf te kopen. We hadden toch niks om uit te pakken, dus konden we net zo goed maar meteen beginnen met klussen. We hebbende eerste week heel veel geverfd en Daniel heeft van hout een eettafel met bankjes gemaakt. Na een zoektocht naar een bank en bed in een oneindig lange straat met meubelwinkels (ode aan de IKEA) en we nog steeds geen betaalbare, leuke bank konden vinden hebben we een matras en pallets gekocht en daar ons bed van gemaakt. Ook hebben we een bank van pallets gemaakt, helemaal in stijl dus!

Downloads2

Na al het klussen stonden er meubels, waren onze eigen spullen uiteindelijk gekomen en hadden ze een plekje gekregen. Het appartement voelde langzaam aan steeds meer eigen. Deze week zijn we begonnen met werken. We werden meteen weer met onze neus op de feiten gedrukt waarom we hierheen geroepen zijn en er hulp nodig is. Er zijn zoveel gebroken gezinnen en kinderen die op een ongezonde manier opgroeien. Maar daarover meer in onze volgende nieuwsbrief.

37006048_2216214218393762_4555466597329797120_n           Ons team: Nico (Frans) – Daniel – Lú (Braziliaans) –
Fabricio (Braziliaans) – Mireille (Nederlands) –  Elise – Rachel (Iers)

We weten, ervaren en voelen dat we op de goede plek zijn ondanks dat het nog wel een beetje wennen is. Op dit moment is het best vermoeiend om alles een plekje te geven en om aan de taal te wennen. Elise lukt het gelukkig goed om haar Portugees weer op te pakken, voor Daniel kost het nog veel energie om constant de taal te horen en te proberen te begrijpen. Maar met het constant horen en het proberen te spreken van de taal hebben we het vast snel onder de knie!

Wij gaan hier verder met het wennen, het leren van de taal en het mooie werk van Casa Rocha. TCHAU!

36943768_2216213251727192_4599049872455237632_n.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s