Blog 10 – ”Door wat een hel zijn deze vrouwen gegaan, maar wat een bevrijding hebben zij vandaag mogen ervaren”

Dit schreef Elise in juli 

Vandaag waren we in een opvang centrum voor vrouwen die afkicken van drugs. We waren daar met het GoTeam en zij hadden een programma voorbereid. Ze begonnen met wat liedjes en daarna deelde iemand uit het Go Team haar getuigenis. Na haar getuigenis vroegen we of een van de vrouwen misschien ook wat wilde delen. De eerste was een vrouw van 51, een heftig verleden waarin ze ontzettend veel had meegemaakt. Daarna begon, na wat aandringen van de mede vrouwen, een andere vrouw te vertellen. Ze vertelde dat toen ze tien jaar was in aanraking kwam met drugs omdat haar oom dat gebruikte. Hij dwong haar om het ook te gebruiken. Hij zei tegen haar dat het onschuldig was, dat het wiet was, maar het was crack. Zij moest de drugs gebruiken en dan keken er mannen toe en deden dan van alles met haar. Na een jaar belande ze, verslaafd, op straat. Zeven jaar lang leefde ze op straat. Ze kreeg een kind en het lukte haar om voor een tijdje clean te zijn en geen drugs te gebruiken maar toen viel ze toch weer terug. Toen ze voor de tweede keer zwanger was na een verkrachting en beviel in het ziekenhuis moest ze noodgedwongen haar kind achterlaten omdat ze er niet voor kon zorgen. Ze werd helemaal gek en vond het verschrikkelijk. Ze bad tegen God ‘Ik kan hier niks aan veranderen, ik ben machteloos, U moet me helpen en er op de een of andere manier voor zorgen dat het bij mijn moeder terecht komt’. Wonder boven wonder is dat gebeurt. In een miljoenen stad. Echt een wonder van God! Maar zij leefde nog steeds op straat, verslaafd aan de drugs. Op een dag stond er een man naar haar te wenken en zij dacht dat hij seks wilde, zij verkocht haar lichaam om geld te verdienen. Ze ging naar de man maar hij bleek haar niet te roepen voor de seks. Het bleek een man uit een kerk te zijn en hij vroeg hoe het met haar ging, heeft haar geholpen en naar deze kliniek gebracht. Een tijdje terug had ze weer een terugval, ze was weggegaan bij de kliniek en weer drugs gaan gebruiken. Ze was met haar vriendin op de straat drugs aan het gebruiken maar die vriendin had haar kinderen bij zich. Zij werd zich daarvan bewust en vond dat niet kunnen. Ze zei tegen haar vriendin, we gaan eerst jouw kinderen wegbrengen want zo kunnen ze jou niet zien, dat is niet goed. Dat moment maakte haar echt wakker omdat ze zelf ook kinderen heeft, en ze niet wilt dat ze haar zo zouden zien. Ze is toen weer terug gekomen naar de kliniek.

Al die tijd op straat, in haar heftige leven heeft ze zo ontzettend veel meegemaakt. Ze is meerdere keren bijna vermoord, mishandeld door de politie etc. Maar God heeft altijd haar kinderen beschermd. Al huilend en snikken deelde deze vrouw haar verhaal met ons. Voor de eerst keer dat ze haar hele verhaal met mensen deelde. Wat een grote, belangrijke stap in het proces waar ze inzit. We hebben voor haar gebeden, voor haar kinderen, haar familie, de geestelijke strijd en tegen de dromen over drugs. We hebben haar bemoedigd in het feit dat ze een goede moeder is en in alle ellende toch altijd voor het beste voor haar kinderen zocht en wilde. Ze schaamt zich zo erg en voelt zich een slechte moeder en denkt dat het haar eigen schuld is. Maar men wat is het leven oneerlijk. En wat is het een enorme leugen dat mensen zelf voor drugs kiezen en dat het hun eigen fout is. Door wat een hel zijn deze vrouwen gegaan, maar wat een bevrijding hebben wij vandaag mogen ervaren. We hebben met z’n allen ontzettend veel gehuild, wat een intens heftige dingen hebben deze vrouwen moeten doorstaan. Maar wat een heldinnen van God, die kiezen voor een leven met Hem. Na de gebeden zagen we bij de vrouwen zo’n duidelijk verschil, de zware last was van hun schouders en er waren kleine twinkelingetjes in hun ogen. Wat een verschil, wat een machtige God dienen wij. Niet alle vrouwen waren in staat om alles van hun leven te delen en voor sommige vrouwen moet alles wat ze hebben meegemaakt nog op z’n plek vallen en worden verwerkt voordat ze überhaupt weten wat ze moeten delen. Maar God is zeker te weten een proces begonnen vandaag in de levens van deze vrouwen en Hij heeft hun last lichter gemaakt.

Deze middag voerde het Go Team ook het onderstaande theater stuk op. Door de getuigenissen van de vrouwen waren de meiden van het Go Team geraakt en terwijl ze het theater stuk opvoerde konden ze het niet droog houden, wat het allemaal nog veel echter maakte. De vrouwen herkende zich ontzettend in het stuk en werden er ook erg door geraakt. Dit maakte heel veel los en bijna niemand hield het droog. God heeft zo krachtig door iedereen heen gewerkt deze dag.

Het Go Team voerde een vergelijkbaar stuk op, maar op dit filmpje is het gebaseerd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s