Dit zijn wij

Dit is Daniel

‘’Ik ben Daniel, 23 jaar en nu drie jaar getrouwd met Elise. Ik ben gek op vlees en pizza, technisch bezig zijn, gitaar spelen, (wedstrijd) zwemmen, films kijken en ik ben door Elise een beetje besmet met het spelletjes virus. Ik ben opgegroeid in Brielle (bekend om 1 april) samen met mijn ouders en twee jongere broertjes. Na mijn middelbare school in het fijne Brielle, heb ik medische techniek gestudeerd in Schiedam. Ik ben christelijk opgevoed en vanaf jongs af aan heb ik God aangenomen in mijn leven. De stap om naar Brazilië te gaan is dan ook een logische stap vanuit mijn perspectief op de bijbel.

Toen ik Elise leerde kennen was ik een beetje sceptisch over de zending. Ik vond het leuk voor haar en heel bijzonder, maar ik wilde vooral mijn eigen ding blijven doen en zag een toekomst voor me als werkende man in een bedrijf. Dat veranderde toen ik bij Elise op bezoek ging in Brazilië, het land, de taal en vooral het werk raakte me. Sindsdien wil ik, diep in mijn hart, eigenlijk niks liever dan mij inzetten voor de mensen in Brazilië.”

Dit is Elise

‘’Mijn naam is Elise, ik ben 26 jaar oud, en heb een passie voor God, het werken met mensen, fotograferen en zingen. Ik ben echt een groepsmens, erg fanatiek in spelletjes en houd van de natuur. Voordat ik met de liefde van mijn leven trouwde heette ik ‘Kraaij’ van mijn achternaam. Ik ben opgegroeid in Hellevoetsluis, in een liefdevol, christelijk, gezin met een oudere zus en hond.

Op mijn 13e heb ik een persoonlijke keuze gemaakt om Jezus te volgen. Daarmee kwam de drang om mij in te zetten in deze wereld sterk naar voren. Ik kan mij enorm opwinden over onrecht en dat heeft mij vanaf jongs af aan bezig gehouden. Ik koos heel bewust voor mijn opleiding in de zorg, zodat ik op een dag, het verschil zou kunnen maken in het buitenland als verpleegkundige.

Toen ik mijn verzorgende opleiding had afgerond heb ik een DTS (Discipelschap Training School) gedaan van JmeO (Jeugd met een Opdracht). Een bijbelschool waarin je drie maanden les krijgt over het geloof en daarna drie maanden op outreach gaat in het buitenland. Mijn outreach ging naar Indonesië en daar werd mijn verlangen voor de zending, en het uitreiken naar mensen in nood bevestigd. Mijn plan om na mijn DTS verder te leren voor verpleegkundige in het ziekenhuis strandde en ik wilde ‘’fulltime’’ zendeling worden.

Zo belande ik in Belo Horizonte, Brazilië om de ”Children at Risk” school te doen van JmeO. Een school van drie maanden gericht op kinderen in nood. Daarna heb ik een jaar in Brazilië gewoond en gewerkt.

Tussen mijn DTS en Brazilië avontuur veranderde de vriendschap tussen Daniel en mij in een liefdesrelatie. Daniel heeft mijn leven in Brazilië dus van dichtbij meegemaakt en is ook zes weken op bezoek geweest om mee te werken.”

Daniel & Elise

We zijn gelukkig getrouwd en ons eerste huis was prachtig. We woonde samen met onze kat Zuss in de buurt van onze kerk, vrienden en familie in het prachtige Hellevoetsluis. We zeggen vaak tegen elkaar dat we de leukste banen hadden die we in Nederland konden hebben. Daniel bij DORC International als elektronisch engineer en Elise bij de Herbergier, een woongroep voor mensen met dementie.

Maar toch is er iets wat aan ons bleef trekken. Het diepe hartsverlangen om echt een verschil te maken in deze wereld bleef. Zeker na de zomer van 2016 toen wij een GoTeam van Jeugd met een opdracht hebben geleid naar Brazilië.

We zijn toen op dezelfde plek geweest als voorheen en we voelde ons meteen weer helemaal thuis. We hebben echt een hart gekregen voor Brazilië en het werk wat we daar kunnen doen daarom zijn wij naar Brazilië vertrokken om daar te wonen en werken!