Wat gaan we doen?

Waarom Brazilië?

Tijdens ons laatste bezoek aan Brazilië zijn wij weer extra bevestigd hoe bijzonder het land is. Naast de prachtige natuur (Wat er in Belo Horizonte helaas maar weinig is), de cultuur, het eten, de sfeer en de warme mensen word je ook steeds weer geconfronteerd met de donkere kant van het land. Wat ooit was bedoeld een paradijselijke stad te worden is door de enorme groei het tegenovergestelde geworden. De stad Belo Horizonte telt rond de 300 favela’s (sloppenwijken) en achterstandsbuurten. Nog altijd breiden de favela’s zich uit, vooral aan de rand van de stad tegen de heuvels aan. Door de hoge werkloosheid, de armoede, het drugs- en drankmisbruik, de vele gebroken gezinnen en het feit dat kinderen maar halve dagen naar (de gratis openbare) school gaan, zwerven duizenden kinderen dagelijks op straat. Veel kinderen worden het slachtoffer van bende-oorlogen of ander geweld, of sterven jong door ziektes en/of verwaarlozing.

Wij merken dat door de geestelijke armoede veel kinderen snakken naar positieve aandacht. Door de hierboven beschreven factoren krijgen kinderen vaak niet de aandacht en liefde die ze verdienen. Door te werken met Jeugd met een Opdracht willen wij een lichtje zijn voor de kinderen en gezinnen in de favela.

Dit gaan we doen!

Wij gaan werken voor Jeugd met een opdracht in Belo Horizonte, Brazilië. De basis bestaat uit verschillende huizen. Wij zullen gaan wonen in ‘’The Rock house’’ in het Portugees geschreven‘’Casa Rocha’’.

Casa Rocha staat in een van de vele grote favela’s in de miljoenen stad. Veel werk wat wij zullen gaan doen zal met deze favela te maken hebben.

Kinderwerk
Wekelijks zijn er verschillende programma’s in the Casa Rocha voor kinderen en tieners uit de favela. Door deze programma’s willen we voorkomen dat de kinderen op straat hangen en met de verkeerde mensen in aanraking komen.

Huisbezoek
Casa Rocha bezoekt gezinnen in de favela thuis om hen te bemoedigen en waar kan te helpen.

Verslaafden
Aan de rand van de favela is er een gebied waar daklozen de drugs crack gebruiken. Casa Rocha moedigt hen aan naar een rehab te gaan om af te kicken en helpt hen in de stappen die ze moeten zetten daarvoor.

Mensenhandel
In Brazilië is er veel sprake van mensenhandel. Jeugd met een opdracht Brazilië is voorlichtingen gestart op scholen om kinderen en tieners te waarschuwen voor mensenhandel en hoe ze dit kunnen herkennen.

Onze visie is:
” Leading the broken into Gods open arms”
And He took the children in His arms – Mark 10:16a.